Monet auto- ja moottorikisat saattavat kestää useamman päivän ajan. Kisapäivien välillä luppoaikaa kertyy myös katsojille, joten pitemmille kisamatkoille kannattaa varata tarpeen mukaan myös muuta pientä viihdettä. Matkaseurueen kanssa kannattaa sopia etukäteen, millaisista peleistä kukin pitää – yleensä juuri korttipelit ovat yksi suosituimmista vaihtoehdoista, sillä lähes kaikki osaavat pelata ainakin jotakin korttipeliä.

Ota pelikortit mukaan kisamatkalle

Korttipelien hauskuuden salaisuus piilee niiden monipuolisuudessa. Samoilla korteilla on mahdollista pelata kymmeniä eri pelejä ja kymmeniä eri variaatioita, joten tylsää kisapäivien välissä ei varmasti ehdi tulemaan. Monien korttipelien säännöt ovat myös todella yksinkertaisia, joten myös matkaseurueen nuorimmat pääsevät nopeasti mukaan pelin sääntöihin.

Korttipeliin voi myös tuoda pientä jännitystä sopimalla esimerkiksi voittajalle pieni palkinto – jokainen voi esimerkiksi laittaa euron tai kaksi peliin, jolloin voittaja vie potin itselleen. Liian suurista summista ei kuitenkaan kannata alkaa pelaamaan, sillä tämä voi aiheuttaa kisamatkan aikana vain kränää matkaseurueen kesken. Peli kannattaa pitää kaikin puolin hauskana ja viattomana.

Voit tilata mielenkiintoisimmat korttipelit kätevästi Partykingin verkkokaupasta ennen reissuun lähtöä. Valikoimasta löydät niin perinteiset pelikortit kuin hauskat variaatiot aina Harry Potter -teemasta Frendit-televisiosarjalla höystettyihin pelikortteihin. Jos matkaseurueesta löytyy pokerin taitajia, voit tilata kisareissulle mukaan myös Texas Hold’emin, ruletin tai Pro Pokerin. Aikuisten reissulla voidaan taas pitää hauskaa juomapeleillä tai aikuisten pelikorteilla. Jos puolestaan olette laiskoja kortinsekoittajia, mukaan kannattaa ottaa myös erillinen kortinsekoittaja – näin kukaan ei pääse nälvimään toiselle, että huonot kortit ovat kortinsekoittajan syytä!

Korttipelit virkistävät aivoja

Korttipelit toimivat todellisena aivojumppana varsinkin, jos pelissä tulee käyttää hieman strategiaa ja seurata muiden pelaajien liikkeitä. Yksinkertaisillakin korttipeleillä on aivoja virkistävä vaikutus. Korttipelit tarjoavat aivoille kognitiivisia haasteita, sillä sääntöjen mieleen painaminen, tekniikan hiominen, päätösten tekeminen ja muiden liikkeisiin reagoiminen ovat kaikkia aivoja haastavaa toimintaa.

Toinen hyvä puoli korteilla pelaamisessa on se, että sitä voidaan pelata yksin ja yhdessä. Näin ollen, vaikka matkaseurue haluaisi painua pitkän ja jännittävän kisapäivän päätteeksi pehkuihin, sinä voit jatkaa yksin korteilla pelaamista niin pitkään kuin jaksat. Pieni korttipakka ei myöskään paina juuri mitään ja mahtuu sujahtamaan myös täydempäänkin matkalaukkuun tai reppuun. Pelikortit ovat kaikkialla maailmassa tunnettuja, joten mikäli teet kisapäivien välissä kansainvälisiä ystävyyksiä, korteilla on mahdollista pelata täysin samoja pelejä riippumatta siitä, mistä päin maailmaa vastustajasi on kotoisin.

galore