Suomi on tunnetusti Formula 1 -luokassa menestynyt maa. Kukapa ei muistaisi Keijo ”Keke” Rosbergia, Mika Häkkistä, Kimi Räikköstä tai Heikki Kovalaista? He kaikki olivat menestyneitä ja pidettyjä kuljettajia, joista fanit pitivät. Varsinkin Kimi Räikkönen eli Iceman on ollut yleisön suosikki heti alusta lähtien. Hänen sutkautukset saivat ihmiset ympäri maailman nauramaan ja Räikkönen menestyi loistavasti myös radalla. Kimi Räikkönen onkin viimeisin suomalainen Formula 1 -sarjan mestari. Tällä hetkellä sarjassa kilpailee suomalaisista ainoastaan Valtteri Bottas. Bottas ei ole ainakaan vielä tähän mennessä onnistunut saavuttamaan mestaruuksia. Hän ei myöskään tällä hetkellä kilpaile tallissa, joka kamppailee aivan kärkisijoista. Bottaksen ei siis odoteta voittavan vielä tänä vuonnakaan.

Suomalaisten katseet ovat kuitenkin alkaneet kiinnittyä nuoreen lupaukseen, joka on tehnyt jo nyt hurjia aikoja. Kyseessä on todellinen suurlupaus, josta povataan seuraavaa Formula 1 -sarjan supertähteä. Vain 15-vuotias Tuukka Taponen on pystynyt tekemään kovia aikoja testeissä. Tutustutaan tarkemmin tähän nuoreen lupaukseen.

Formulaa jo pienestä pitäen

Tuukka Taponen on syntynyt perheeseen, jossa harrastetaan moottoriurheilua. Sen vuoksi nuorta poikaa on osattu tukea juuri hänen tarvitsemallaan tavalla. 15-vuotias Tuukka Taponen osallistui Italiassa järjestettyihin Formula 4 -testeihin viime vuonna ja tykitti välittömästi hirveän kovan ajan. Toki nuoren miehen tie ei vielä vienyt Formula 1 -testiin, vaan hän ajaa tällä hetkellä Formula 4 -autoja. Taponen pystyi kuitenkin jo viime vuonna tekemään kovia tuloksia eikä hänen hurjalle vireelleen näy loppua.

Taponen on ajanut Premalla. Prema kuuluu pikkuformuloiden pienempiin talleihin ja se on osoittautunut erittäin hyväksi talliksi Taposelle. Taponen onkin ollut erittäin tyytyväinen autoon ja yhteistyö Preman kanssa on jatkunut myös sittemmin. Yläasteikäisen Taposen tie on vienyt jo nyt ulkomaille ja myös jatkoa odotetaan seuraavan. Taponen tulee todennäköisesti kilpailemaan ja testaamaan yhä enemmän ulkomailla. Joidenkin vuosien päästä hänen tiensä hyvin suurella todennäköisyydellä tulee viemään Formula 1 -sarjaan. Taposelle on ladattu jo odotuksia, mutta niistä nuori mies ei ole ollut moksiskaan.

galore