Suomi on moottoriurheilua rakastava kansa. On sitten kysymys neli- tai kaksipyöräisistä, niin suomalaiset seuraavat lajia mielellään. Maailmanmestareita Suomesta löytyy niin rallista, Formula 1 -kilpailuista, Moto GP -kisoista ja endurosta. Oletko sinäkin vannoutunut moottoriurheilufani, kuten todella monet suomalaiset ovat?

Tutustutaan tällä kertaa lajiin, jonka monet kyseisen lajin harrastajat ovat aloittaneet jo hyvin nuorena. Kysymyksessä on tietenkin karting, jonka nuorimmat kuljettajat ovat iältään vasta 3-4-vuotiaita. Kartingia voi ajaa sekä harraste- että ammattilaistasolla.

Kartingissa, eli mikroautoilussa on mukana monia mielenkiintoisia ominaisuuksia. Mikroautoilu, eli karting tarjoaa vauhtia, vapauden huumaa ja hienoja ohituksia. Karting-auton huippunopeus voi olla jopa 140 km/h.

Suomessa kartingia voi harrastaa kaikkina vuodenaikoina, sillä tarjolla on sekä sisä- että ulkoratoja. Karting-ratoja Suomessa on kaikkiaan 50 rataa ja kaikkein kuuluisimmat karting-kuljettajat ovat Kimi Räikkönen ja Heikki Kovalainen. Vanhoja tekijöitä siis, joita karting-kärpänen ei jätä rauhaan.

Heikin ja Kimin esimerkki osoittaa, että kartingissa ei ole yläikärajaa. Kartingia voi harrastaa niin kauan kuin intoa riittää. Karting sopii tytöille ja pojille, miehille ja naisille. Naisten ja tyttöjen määrä mikroautoilussa on viime vuosina selkeästi lisääntynyt. Pukeutuminen on asia, johon kiinnitetään paljon huomiota. Ajaessa päällä on tietenkin mukavat vapaa-ajan kengät ja tulenkestävä ajohaalari, mutta mitä löytyy haalarin alta?

Aim’n treenihousut – mikroautoilua harrastavalle naiselle

Kartingia harrastava tyttö tai nainen haluaa pysyä hyvässä kunnossa. Pysyäkseen kunnossa hän harrastaa kävelyä, pyöräilyä, juoksua ja jumppaa , jotka kaikki pitävät tärkeää peruskuntoa yllä. Lähes päivittäin hän pakkaa kassiin treenihousut, t-paidan tai topin, pyyhkeen, vettä tai urheilujuomaa – ja lähtee kuntoilemaan.

Oikea pukeutuminen kuntosalille ja vapaa-aikaan

Aim’n nettikaupan valikoimista löytyy treenivaatteita joka lähtöön. Harjoittelu kuntosalilla eri liikkeitä suorittamalla ja painoja nostamalla on tärkeää lihaskunnon vahvistamiseksi ja ylläpitämiseksi. Oikea pukeutuminen, kuten joustavat treenihousut tekevät harjoittelun mukavaksi. Aikaansa seuraava karting-nainen liittyy mielellään myös Aim’n Dream Clubiin ja ansaitsee valtavasti pisteitä erityisesti silloin, kun hän julkaisee sosiaalisessa mediassa kuvan tai videon. Katso lisää aimn.fi -verkkosivustolta.

Muistathan, että itsestään hyvää huolta pitävien naisten suosima aimn.fi -verkkokauppa tarjoaa muodikkaita vaatteita myös raskaana oleville naisille. Raskausaikana, varsinkin alkuvaiheessa on lupa harrastaa kevyttä liikuntaa, johon laadukkaat treenihousut sopivat erittäin hyvin. Mikä tärkeintä aimn.fi -verkkosivustolla on tarjolla muodikkaita vaatteita naisilta naisille!

Missä mikroautoilua voi harrastaa?

Kartingin aloittaminen ei ole vaikeaa. Jokainen mikroautoilusta kiinnostunut henkilö voi hakeutua oman tai lähipaikkakunnan autourheiluseuran jäseneksi. Suomi on pieni maa, mutta autourheiluseuroja on lähes jokaisella paikkakunnalla. Suomi todellakin vaikuttaa perinteiseltä moottoriurheilumaalta.

Liittyessäsi autourheilu- tai FK-kerhoon, tutustut lajin harrastajiin paremmin. Kerhon yhteisissä harjoittelutapahtumissa ja karting-kilpailuissa oppii auton tekniikasta ja ajamisesta todella paljon. Lajin harrastajat neuvovat aina mielellään uusia lajin pariin tulleita henkilöitä.

Suomessa autourheilun kansallisena lajiliittona toimii AKK. Lajiliittoon kuuluu tällä hetkellä 320 autourheiluseuraa. Lajiliiton tehtävänä on tehdä autourheilua tunnetuksi ja edistää eri tavoin yleistä lajiturvallisuutta. Kansainvälisellä tasolla karting kuuluu autourheiluliitto FIA:n alaisuuteen.

Karting lajina ei ole halvimmasta päästä, sillä kuluja muodostuu polttoaineista, vaihdettavista renkaista, mekaanikkojen palkkakustannuksista, tallimaksuista ja matkakuluista. Maailmalla yhden karting-kilpailun hinta juoksevine kuluineen on noin 10 000 euroa, kun Suomessa se puolestaan kustantaa 3000-4000 euroa.

Joko sinä olet ollut seuraamassa elämäsi ensimmäistä karting-kilpailua? Karting-kilpailu on erittäin yleisöystävällinen laji, sillä katsomosta avautuu suora laaja näkymä suoraan radalle. Katsojana voit siis seurata suosikkikuljettajasi menoa tarkasti koko kisan ajan. Ei siis muuta kuin paikan päälle seuraamaan vauhdikasta karting-menoa yhdessä ystävien kera!

galore