Kolmen vuoden välein järjestetään pitkä ja erikoinen ralli, nimeltään Peking to Paris. Se on vanhojen, vuosina 1907-1977 välillä valmistettujen autojen nopeus- ja kestävyysajokisa. Lähtöpaikkana kilpailulla on nimensä mukaisesti Peking, ja päätepisteenä Pariisi. Ralli kulkee läpi Kiinan ja Mongolian, halki Venäjän ja Kazakstanin saapuen Suomen kautta Eurooppaan.

Nykyisin ralliin osallistuu noin sata autokuntaa, ja autokanta on varsin vaihtelevaa. Yhteistä osallistujille kuitenkin on kiinnostus vanhoihin autoihin ja yhteishenki kilpailussa onkin hyvä. Kaveria ei jätetä, jos vaan voidaan olla avuksi. Koska kyseessä on varsin iäkäiden menopelien kestävyysajo, jää auttamatta osa autokunnista matkan varrelle matkan aikana tehdyistä korjauksista huolimatta.

Yli sata vuotta historiaa

Ralli sai alkunsa Pekingistä, jossa siihen kutsuttiin vuonna 1907 osallistujia lehti-ilmoituksella. Osallistujia oli ensimmäisessä rallissa viisi, joista kolme selvisi maaliin saakka 61 vuorokauden ajomatkan jälkeen.

Peking to Paris -ralli saapui 2019 ensimmäistä kertaa Suomeen. Kesäkuussa Suomeen läpi ajanut autokaravaani pysähtyi Hyvinkäällä, jonne oli järjestetty majoittuminen. Hyvinkään vauhtipuistossa autoja oli mahdollisuus käydä ihastelemassa, ja sieltä letka jatkoi matkaansa Lopelle erikoistaipaleelle, jolla myös kellotettiin autoille ajat.

Luokkia rallissa oli viisi, ja kisassa Suomea edustivat Volvolla kaksikko isä ja poika Martti ja Petri Kiikka. Suomesta matka jatkui autolautalla kohti Tallinnaa, ja sieltä kohti Eurooppaa.

galore