Kilpa-ajoa voi harrastaa myös kotikoneelta. Autourheilua voi harrastaa myös täysin virtuaalisesti, e-sporttina. Sim racing on siis tietokonesimulaattorin avulla tehtävää kilpa-ajoa, ja siinä kilpaillaan oikeita kanssapelaajia vastaan. Yhteys muihin pelaajiin järjestyy palvelimen välityksellä, ja peliin osallistutaan omalta kotikoneelta. Simulaattorit jäljittelevät aitoja ajo-olosuhteita mahdollisimman tarkasti, ja simulaattorin lisäksi ajovarusteina ovat siis yleensä myös rattiohjain sekä polkimet.

Välineet

Kuljettajat ajavat sim racingissa viikottain vaihtuvilla radoilla ja useissa eri luokissa, kuten aidossakin autourheilussa. Mukaan harrastamaan voi lähteä kuka vain, ja osallistumisen kulutkin ovat kohtuulliset, alle 10 euron kuukausimaksulla pääsee jo mukaan. Pelivälineiksi tarvitaan pöytätietokone tai kannettava, sekä ratti ja polkimet. Alkuun pääsee tutustumalla FISRA:n, eli Finnish Sim Racing Associationin nettisivuihin, ja perehtymällä siellä lajiin, sen ratoihin sekä autovaihtoehtoihin.

Suosituimpia sim racing -simulaattoreita on iRacing. Siinä on tarkasti aitojen mallien mukaisesti skannatut autot ja radat, ja järjestelmä pystyy reaaliaikaisesti arvioimaan kilpailijan ajosuoritusta. Kilpailijan ajotyylia myös analysoidaan, sekä turvallisuuden että kilpailutilanteissa suoriutumisen näkökulmasta.

Sim racingissa voi kilpailla myös SM-tasolla

AKK:n, eli Autourheilun kansallisen keskusliiton, Finnish Sim Racing Association ry:n sekä Suomen Elektroninen Urheilu ry:n yhteisvoimin järjestämässä sim racingin eSM-sarjassa valitaan vuosittain lajin Suomen Mestari. Sarja aloitetaan keväällä karsintasarjoilla, joiden perusteella valitaan noin 20 sim racing kuljettajaa finaaliin, jonka voittaja saa huomattavan rahapalkinnon. SM-kilpailua varten tarvitaan AKK:n kilpailulisenssi.

galore